24.03.2022, 18.30h
Quin és el lligam històric entre Catalunya i la Societat de Nacions? Quines expectatives va generar l’organització precursora de les Nacions Unides en l’àmbit del reconeixement de les minories nacionals? Des de la perspectiva de la causa independentista catalana, quins esforços d’internacionalització va fer el Comitè Pro-Catalunya durant els anys de vida de la primera institució multilateral?
En la tercera conferència del cicle “Catalunya i la Societat de Nacions”, que tindrà lloc dijous 24 de març a les 18.30h a la Sala Josep Maria de Sagarra de l’Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda, 6, Barcelona; quarta planta), s’analitzarà la relació entre Catalunya i la Societat de Nacions en l’àmbit de les minories nacionals. L’acte comptarà amb les intervencions de:
Manuel Manonelles, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, presentarà l’acte.
El cicle “Catalunya i la Societat de Nacions” inclou un conjunt d’iniciatives organitzades en el marc de la commemoració institucional del centenari de la Conferència Internacional de Comunicacions i Trànsit, la primera conferència intergovernamental de la Societat de Nacions que va tenir lloc a Barcelona l’any 1921. En els propers mesos, el cicle constarà de tres exposicions, diverses conferències i el rodatge d’un documental, amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya, el Port de Barcelona, el Museu d’Història de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès i el DIPLOCAT.