La situació que estem vivint amb la COVID-19 ha fet encara més evident el conflicte existent entre les vides personals, familiars i laborals, especialment per a les dones. Per atendre aquesta realitat urgent, el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC), juntament amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, organitzen un seminari per reflexionar sobre les polítiques públiques de cura i conciliació.
L’activitat dona continuïtat al dossier número 47 de la revista IDEES, la publicació que edita el CETC, dedicat a reflexionar sobre els feminismes a través de la veu d’una cinquantena d’autores, i s’emmarca dins del 5è aniversari de l’aprovació de l’Agenda 2030 i el 25è aniversari de la Declaració i Plataforma d’acció de Beijing. L’objectiu és oferir una diagnosi i proposta experta sobre polítiques públiques de cura per tal d’avançar cap a l’assoliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5 sobre igualtat de gènere i apoderament de dones i nenes.
El seminari, que comptarà amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i la Direcció General d’Igualtat, consta de dues sessions. La primera sessió tindrà lloc en format virtual dimarts 22 de setembre de 2020, de 12h a 14h, i busca oferir un context i estat de la qüestió en matèria de cures i conciliació a través de tres persones expertes:
El seminari també comptarà amb un espai participatiu en el qual intervindran representants del teixit associatiu català i altres referents del món acadèmic. El debat es retransmetrà a través del canal de Youtube del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.
La segona sessió, prevista pel 20 d’octubre de 2020 també en format virtual, està enfocada a la proposició de polítiques públiques en matèria de cures i conciliació a partir de la diagnosi de la primera sessió.