National Coronavirus Response: A road map to reopening
Scott Gottlieb, Caitlin Rivrs, Marl B. McClellan, Lauren Silvis i Crystal Watson
2020

Abstract

Amb la presentació d’aquest informe, els investigadors de l’American Enterprise Institute es proposen especificar les directrius de cada una de les fases per les quals s’haurà de passar durant el període del desconfinament amb l’objectiu d’eradicar la propagació del COVID-19 als Estats Units. En cada una d’aquestes fases, subratllen les diferents tasques que hauran de dur a terme col·lectivament el govern federal, els poders estatals i el món sanitari per fer front a la pandèmia.


Idees principals
  • FASE 1: «Alentir la propagació del virus». En aquesta primera fase, que és la que actualment viu el país, s’han pres determinades mesures per tal d’alentir-ne la propagació, com el tancament de centres d’ensenyament o el teletreball. En aquest context, cada Estat pot prendre mesures més o menys severes en funció de la propagació del virus a cada una de les regions.
  • FASE 2: «Reobertura d’Estat per Estat». Aquesta segona fase només podrà tenir lloc en aquells Estats on es tingui capacitat per detectar i aïllar els casos positius. Es procedirà el desconfinament esclat i de forma gradual, intensificant la neteja en espais compartits. En aquesta segona fase també es demanarà a la població dur mascaretes per reduir la propagació del virus i evitar-ne un rebrot, així mateix, s’intentarà proporcionar testos a la població per analitzar el nivell de contagi en totes les regions.
  • FASE 3: «Establir la protecció immunològica i el distanciament físic » . Continuar amb l’aplicació de les mesures de prevenció és clau per contenir el virus. En aquesta fase s’inclou una àmplia vigilància i seguiment dels pacients que permeti la seva recuperació. Així mateix, arribats a aquesta fase s’espera la consecució d’una vacuna segura i eficaç que permeti protegir-se del virus, com assenyalen els investigadors.
  • FASE 4: «Reconstrucció de la nostra preparació per una propera pandèmia». Aquesta fase tindrà lloc quan s’hagi eradicat per complet el COVID-19 i consistirà en la preparació dels Estats Units per a vèncer una pròxima pandèmia.


Conclusions

Els investigadors conclouen que aquesta pandèmia marcarà un abans i un després als Estats Units. Consideren que a partir d’ara s’haurà d’invertir en recerca i desenvolupament, en salut pública i en una estructura sanitària capaç de prevenir, detectar i donar resposta als nous desafiaments que vindran.

Accedeix a l‘informe complet.

back to top