En aquest article, Michael Walzer ​remarca la sensatesa d’algunes de les propostes de Seyla Benhabib al seu article “Desmantellar el Leviatan” (publicat al mateix número de la revista IDEES), però considera que Benhabib sobreestima l’abast de la crisi de les institucions estatals. En l’envitricollat tema de la immigració, tampoc acaba d’haver-hi acord entre tots dos pensadors: davant la vaga proposta de «fronteres poroses», Walzer sosté la seva coneguda posició del dret dels països –limitat per altres drets– a controlar el flux d’entrada d’immigrants al seu territori si veuen seriosament amenaçada la seva cohesió social.

Aquest article forma part del número 15-16 de la revista IDEES, “Catalunya, Foreign Affairs”, publicat en format paper en l’edició de juliol/desembre de 2002. Us podeu descarregar el PDF de l’article a continuació.

Michael_Walzer

Michael Walzer

Michael Walzer és un filòsof expert en Filosofía Política, professor emèrit de l’Institute for Advanced Study de Princeton i editor de la revista Dissent. Es va llicenciar a la Universitat de Brandeis; més tard va estudiar a la Universitat de Cambridge i va obtenir el títol de doctor a la Universitat de Harvard. Ha escrit sobre una gran varietat de temes relacionats amb la teoria política i la filosofia moral: obligació política, guerra justa i injusta, nacionalisme i ètnia, justícia econòmica i estat de benestar. Actualment treballa en assumptes relacionats amb la justícia internacional i la relació entre la religió i la política, a la vegada que col·labora en un projecte que tracta la historia del pensament polític jueu. D’entre els seus llibres, destaquen Just and Unjust War (1977), Spheres of Justice (1983), Arguing about War (2004), The Paradox of Liberation: Secular Revolutions and Religious Counterrevolutions (2015) i A Foreign Policy for the Left (2018).