09.11.2020, 18h
Centre d'Estudis de Temes Contemporanis
SEGUEIX EL DEBAT A YOUTUBE
Traducció simultània (previ registre a Zoom)
Activitat organitzada conjuntament amb l'IEMed
Dossier especial d'IDEES - "Una nova visió per a la Mediterrània"
Vint-i-cinc anys després de la Conferència Intergovernamental Euromediterrània, que va marcar l’inici de l’anomenat Procés de Barcelona, el reconegut sociòleg francès Michel Wieviorka, codirector del Collège d’Études Mondiales i director d’estudis de l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París, conversarà sobre democràcia, reptes i oportunitats a la regió euromediterrània amb Tamirace Fakhoury, professora associada de Ciències Polítiques i Afers Internacionals a la Universitat Americana Libanesa (LAU) i coordinadora del dossier d’IDEES “Una nova visió per a la Mediterrània“, publicat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis en col·laboració amb l’IEMed. El diàleg es farà en francès amb traducció simultània al català/castellà a través de la plataforma Zoom.
Wieviorka, deixeble d’Alain Touraine, ha escrit àmpliament sobre les nocions de conflicte, terrorisme i violència, i també en l’estudi del racisme, el multiculturalisme i els moviments socials. Actualment, és una de les veus més destacades i mediàtiques del panorama intel·lectual francès i un dels científics socials més reputats del món. Entre les seves publicacions destaquen Una sociología para el siglo XXI (2011), El racismo: una introducción (2009), Otro mundo… Discrepancias, sorpresas y derivas en la antimundialización (2009) i El espacio del racismo (1992).
Tamirace Fakhoury és professora associada de Ciències Polítiques i Afers Internacionals a la Universitat Americana Libanesa (LAU). Dirigeix l’Institut de Justícia Social i Resolució de Conflictes i és integrant de la xarxa d’investigadors EuMedMi i de la Global Migration Policy Associates de Ginebra. Actualment és la investigadora principal del projecte Carnegie “Resiliència i governança inclusiva en el paisatge àrab post-2011”, que desenvolupa a la Universitat Americana Libanesa, on també forma part de l’equip de lideratge de la xarxa Rights for Time. Té una àmplia carrera acadèmica relacionada amb qüestions de migracions euromediterrànies, polítiques migratòries i el rol de les comunitats d’immigrants.