Jaume Renyer tracta en aquest article de prospectiva un hipotètic procés d’autodeterminació per si, arribat el cas, es proposa, aquest cop sí, una via catalana tenint en compte tant la vessant externa del seu exercici (relativa a les condicions d’exercici i reconeixement internacional), com la interna, enfocada a delimitar l’àmbit territorial i la configuració del subjecte col·lectiu que aspira a decidir el seu futur.

Aquest article forma part del número 30 de la revista IDEES, “La gestió de la immigració en l’autogovern de Catalunya”, publicat en format paper en l’edició de juliol/setembre de 2006. Us podeu descarregar el PDF de l’article a continuació.

Jaume_Renyer

Jaume Renyer

Jaume Renyer és jurista, Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i professor associat a la facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili. Ex-Secretari General de diversos ajuntaments, va ser director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis durant els anys 2004 i 2005. És autor de diversos llibres i assajos, entre els quals Catalunya, qüestió d’estat (1994) i L’esquerra de la llibertat (2007).