Aquest article recull la conferència The future of left politics in Europe, que Anthony Giddens va pronunciar a Barcelona el 24 de febrer del 2003. L’autor fa un repàs dels èxits i fracassos de la Tercera Via i planteja la necessitat de procedir a una reconstrucció del centre-esquerra per tal de guanyar les batalles ideològiques, tàctiques i estratègiques per aconseguir adequar i aplicar les seves polítiques en una societat canviant.

Aquest article forma part del número 19 de la revista IDEES, “Les fonts del republicanisme”, publicat en format paper en l’edició de juliol/setembre de 2003. Us podeu descarregar el PDF de l’article a continuació.

Anthony_Giddens

Anthony Giddens

Anthony Giddens és sociòleg i professor de Sociologia a la Universitat de Cambridge. Ha estat director del London School of Economics and Political Science (1997-2003) i és membre del consell de l’Institute for Public Policy Research del Regne Unit. És internacionalment conegut per la seva teoria de l’estructuració i la seva mirada holística a les societats modernes. Ha publicat més d'una trentena de llibres, entre els quals Consecuencias de la modernidad (1993), Més enllà de la dreta i l’esquerra: Una nova política per al nou mil·leni (1998), i La tercera via: La renovació de la socialdemocràcia (1999).