En aquest article, Alfons Cornella planteja que, com en d’altres moments de la història, ens trobem​ ​que una tecnologia no només ens aporta canvis en la manera de​ ​fer les coses, sinó que ens permet repensar què fem, arribant al​ ​nucli dels propis conceptes abans considerats obvis. Així, és obvi​ ​que sempre hem utilitzat el coneixement com a eina de progrés.​ ​Però ha estat Internet, amb la seva capacitat per aportar-nos més​ ​informació de la que mai podrem digerir, la que ens està fent repensar​ ​com generem, com gestionem, com compartim i com explotem, ​el coneixement.​ ​Aquest és un repte intel·lectual de primera magnitud, però a​ ​la vegada és una necessitat econòmica crítica. Perquè sembla​ ​que només les societats amb una potent «cultura de la informació», amb un gran dinamisme en la generació de coneixements i la seva posterior explotació, tindran alguna cosa a dir en la societat del futur.

Aquest article forma part del número 1 de la revista IDEES, “​L’arxipèlag de la identitat”, publicat en format paper en l’edició de gener/març de 1999. Us podeu descarregar el PDF de l’article a continuació.

Alfons_Cornella

Alfons Cornella

Alfons Cornella és expert en ciència, tecnologia i innovació i en el paper de les tecnologies en la transformació de les empreses. És fundador d'Infomania, companyia de serveis d’innovació amb una xarxa de 25.000 professionals arreu del món, i també de l’empresa Co-Society, nascuda per facilitar la interacció entre empreses que treballen en sectors diferents. L’any 2017 va crear The Institute of Next, un grup de pensament i de consultoria. Ha escrit diversos llibres i articles, entre els quals destaquen The Present Future: 101 Force-Ideas to Understand the Coming Decades (2005); The Alchemy of Innovation (2007); Visionomics: 50 Ideas and Illustrations on the New Dynamic of Organizations (2010); The Solution Begins with CO- (2012); Many (2012); Ideas x Value = Results: How the Best Companies Innovate (2013); Verne, a ToolBox for Innovation (2013), i Ganarse la Libertad (2013).