Al final de la primavera de 1999, Kymlicka va fer una breu estada a Barcelona, convidat pels Estudis d’Humanitats i Filologia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Fundació Jaume Bofill i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El 31 de maig, Kymlicka va ser el protagonista d’una sessió de treball amb una vintena d’especialistes de Catalunya i l’endemà va presentar l’edició catalana del seu llibre Multicultural citizenship (Ciutadania multicultural, coeditat per Proa i la UOC) al Centre d’Art Santa Mònica. Àngel Castiñeira, director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, i Marc Dueñas, editor de la revista IDEES, van aprofitar l’avinentesa per fer-li una entrevista.

L’entrevista forma part del número 5 de la revista IDEES, “​Educació i Estat del benestar en un món global”, publicat en format paper en l’edició de gener/març de 2000. Us podeu descarregar el PDF de l’article a continuació.

Will_Kymlicka

Will Kymlicka

Will Kymlicka és catedràtic de Filosofia Política a la Universitat de Queen’s a Kingston (Canadà) i un dels politòlegs i pensadors més influents a escala internacional per la seva investigació sobre problemes ètnics i convivència multicultural. És un dels representants més importants de la filosofia política actual. Ha publicat un total de 8 llibres i prop de 200 articles, traduïts a 32 idiomes. De la seva obra en destaquen Contemporary Political Philosophy (1990), Ciutadania multicultural: una teoria dels drets de les minories (1999), Estados, naciones y culturas (2004) o Las odiseas multiculturales (2009). Recentment ha centrat els seus estudis en els drets dels animals amb Zoópolis, una revolución animalista (2018).