Aprofitant l’estada a Barcelona de Fred Halliday, cap del departament de relacions internacionals de la London School of Economics, com a professor visitant al CIDOB durant el curs 2004-2005,​ la revista ​IDEES va concertar aquesta entrevista realitzada pel professor Cesáreo Rodríguez-Aguilera de Prat. En l’entrevista, Halliday afirma que les identitats són una sèrie de símbols, de sentits; una comprensió de la història i de la llengua, i que són molt fluïdes ja que canvien d’una generació a l’altra. Al seu parer, doncs, Huntington té una visió completament monolítica i simplista de l’Islam, i la seva assumpció axiomàtica de la inevitabilitat del conflicte és equivocada.

Aquest article forma part del número 23-24 de la revista IDEES, “Tot revisant Huntingto​n ​i el xoc de civilitzacions”, publicat en format paper en l’edició de juliol/desembre de 2004. Us podeu descarregar el PDF de l’article a continuació.​

Fred_Halliday

Fred Halliday

Fred Halliday va ser ​un historiador expert en Relacions Internacionals, Orient Mitjà i Guerra Freda. Catedràtic de Relacions Internacionals a la London School of Economics, va ser professor de recerca ICREA a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI). L'any 1981 va escriure un dels primers estudis sobre la revolució iraniana, Irán: Dictadura y Desarrollo. D'entre les seves nombroses publicacions, en destaquen Rethinking International Relations (1994), Islam & the Myth of Confrontation, Religion and Politics in the Middle East (1999), Two Hours That Shook the World (2001), Las relaciones internacionales en un mundo en transformación (2002), The Middle East in International Relations (2005) i 100 Myths About the Middle East (2005).