El món contemporani està experimentant turbulències importants, que són una possible indicació de canvis. La crisi econòmica, amb especial impacte al sud d’Europa, n’és l’element més visible. Però el fenomen de canvis és molt més complex i hi entren en joc altres aspectes com la crisi política en bona part dels països occidentals, els reequilbris de poder polític o el progrés tecnològic cada vegada més accelerat. En aquest dossier número 39 de la revista IDEES, els investigadors Adrià Aldomà i Albert Barqué publiquen un llarg estudi prospectiu que analitza quins aspectes condicionaran el futur de Catalunya des de la perspectiva dels joves.

Adrià Aldomà

Adrià Aldomà és investigador. Doctorand en Filosofia de la Ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha cursat el màster en Filosofia Contemporània a la UAB. És Llicenciat en Economia per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment treballa com a analista de risc i és un dels fundadors del despatx d'advocats Puig Bordas legal.


Albert Barqué

Albert Barqué-Duran és investigador, artista multimèdia i professor de Tecnologies Creatives i Art Digital a la Universitat de Lleida. És Doctor en Ciències Cognitives i investigador honorari del Col·legi City de la Universitat de Londres, on també va cursar un postdoctorat, i ha estat investigador visitant de postgrau a la Universitat de Harvard i a la Universitat d’Oxford. Lidera projectes disruptius en la intersecció entre l'art, la ciència i la tecnologia amb l'objectiu de trobar nous formats de generació de coneixement artístic i científic, reflexionar sobre qüestions contemporànies i futuristes i les seves implicacions culturals i crear experiències poderoses per superar els límits de la percepció humana. Recentment ha estat artista resident a festivals com el Sónar, Factory (Alemanya) i Ars Electronica (Àustria).