La força de la religió –més que la de la civilització– com un element central de molts dels conflictes contemporanis, com hauria predit l’historiador britànic Arnold Toynbee; o bé el repte d’una ètica mundial possible –un mínim de valors, mesures i actituds comunes, vinculants per a tota la humanitat– són els dos eixos principals d’un article que resumeix molt sintèticament algunes de les aportacions més destacades de Hans Küng, un dels teòlegs catòlics amb més projecció internacional.
Aquest article forma part del número 23-24 de la revista IDEES, “ Tot revisant Huntington i el xoc de civilitzacions”, publicat en format paper en l’edició de juliol/desembre de 2004. Us podeu descarregar el PDF de l’article a continuació.


Hans Küng
Hans Küng és teòleg i un dels pensadors destacats del segle XX. Va cursar estudis de filosofia i teologia a Roma y París, es va dedicar a activitats pastorals i a partir de 1960 va ser Catedràtic de teologia ecumènica a la universitat de Tübingen. Els seus estudis sobre les religions del món van culminar amb la creació de la Fundació per a l’Ètica Mundial, de la qual n'és president d’honor. De la seva extensa obra cal destacar Structures of the Church (1966), Infallible? An Inquiry (1971), Does God Exist? An Answer for Today (1980), Reforming the Church Today. Keeping Hope Alive (1991), Yes to a Global Ethic (1996), A Global Ethic for Global Politics and Economics (1997) i Women in Christianity (2002).