En aquest article, David Held sosté que la història de la globalització no és només econòmica: també és la història de l’aspiració a un dret i a una justícia internacionals, i al fet que l’activitat humana sigui enfortida amb la llei, els drets i les responsabilitats. És per això que qualsevol resposta justificable a l’11 de setembre ha de ser consistent amb els principis de llibertat, democràcia i justícia, així com amb les aspiracions a la seguretat, el dret i l’administració imparcial de justícia d’una societat internacional.

Aquest article forma part del número 12 de la revista IDEES, “Idees per a després d’una guerra. 400 anàlisis sobre l’evolució del conflicte”, publicat en format paper en l’edició d’octubre/desembre de 2001. Us podeu descarregar el PDF de l’article a continuació.

David_Held

David Held

David Held (1951-2019) va ser un sociòleg, Catedràtic de Ciència Política a la càtedra Graham Wallas de Ciències Polítiques a la London School of Economics (LSE), professor de Ciències Polítiques i Relacions Internacionals a la universitat de Durham, director de l'Institute of Global Policy i director del University College a Durham. Va ser cofundador i director de l’editorial Polity Press (1984) i editor general del Global Policy Journal. Els seus principals temes de recerca giren al voltant de l’estudi de la globalització, les formes canviants de la democràcia i les perspectives de la governança global i regional. Va escriure nombrosos articles acadèmics i més de 60 llibres, entre els quals destaquen Globalization/Anti-Globalization (2007), Cosmopolitanism: Ideals and Realities (2010), Climate Governance in the Developing World (2013) i Beyond Gridlock (2017).