Aquesta editorial parteix de la reflexió que sovint costa interpretar la importància dels fets contemporanis, que tan aviat sobredimensionem com menyspreem per la manca de perspectiva que només els anys poden brindar. Aquest és el cas del moviment del 15M, que en el moment d’escriure aquestes pàgines encara no havia estat objecte de massa estudis acadèmics, i pocs imaginaven la rellevància que podria arribar a tenir en el futur.

Aquest article forma part del número 36 de la revista IDEES, “Les veus dels indignats a Catalunya”, publicat en format paper en l’edició de setembre/desembre de 2012.

Ferran_Saez

Ferran Sáez Mateu

Ferran Sáez Mateu és filòsof i escriptor. Professor titular a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull, entre 2011 i 2015 va ser director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya. Ha publicat, entre d’altres, els assaigs Michel de Montaigne: Dels Caníbals (1992), La invenció de l'Home (premi Pere Calders 1996), El crepuscle de la democràcia (premi Josep Vallverdú 1998), Els bons salvatges (2008), Vides improbables (2010) i el breviari Una estranya forma de vida (2016). També és autor de les novel·les Les Ombres errants (2012) i La nit contra tu (2016).