Instead of opening up new scenarios, all too often a question prefigures an answer and further narrows the pre-existing territory: we learn little in this way. If we really want to challenge ourselves, a question will lead us to another question and this map of possible answers will show us the extent of our ignorance: this is how we learn, from knowing in depth what we do not know.

When we think about the future of Europe —when we ask ourselves about the future of Europe—, it is essential to analyse in depth the initial conditions, that is, to x-ray our present from all possible means and voices. Speaking of Africa, Ryszard Kapuściński said, “the continent is too big to describe. It is a veritable ocean, a planet apart, a varied and rich cosmos. Only with the greatest of simplifications, as a matter of mere convenience, did we say ‘Africa’. Indeed, except as a geographical denomination, Africa does not exist”. Even if Europe’s dimensions are much smaller and comparisons are always wrong, we could almost say the same thing about Europe: that it does not exist, that it is an entelechy. If we want to say the opposite, or rather, if we want to be able to say the opposite, if we want to be able to say firmly that it does exist, we can only do so by pointing out its lack of unity and cohesion, by recounting in the thousand buds and expressions that emerge from a series of common roots, by celebrating the multiplicity and eclecticism, the multitude of languages, peoples, impurities, mutations, defeats, crops and dead ends.

To sound it out, to understand a little of what the Europe we inhabit may hold for us, we have asked twelve authors to think through the fiction of their own writing, because writing is thought and fiction is the territory of the possible. If in order to understand, one must imagine, who better to imagine than those involved in it, the writers? Most of them are women; most of them are under forty, and many of them have a biography that shows the richness and plurality that European identities can reveal. Djaimilia Pereira de Almeida was born in Angola and lives in Portugal, Juana Adcock is Mexican and lives in Scotland, Eluned Gramich is Welsh and lives in Germany, Nina Yargekov has dual French-Hungarian nationality. The texts also draw a fertile and diverse panorama: from a poem about the slaughtering of the pig to a questioning about love, from a slang dialogue to a gruesome dystopia, each piece of writing plays as it wishes and does not participate in any orthodoxy.

Therefore, here is this range of voices, with all their folds and contradictions, without forgetting any truth: each one, together with the other, forms a spurious, free picture of what is going on right now, and what we imagine we will be like when we grow up.

Marti_Sales

Martí Sales

Martí Sales és llicenciat en Literatura Comparada. Ha fet discos amb Els Surfing Sirles i ha dirigit festivals de poesia com el Festival de Poesia de Barcelona i el de la Fundació Palau. També ha traduït John Fante, Kurt Vonnegut i John Berger, entre d’altres autors, i ha escrit cinc llibres (Huckleberry FinnDies feliços a la presóAra és el momentPrincipi d'incertesa i La cremallera).


Cristina_Morales

Cristina Morales

Cristina Morales és escriptora i Llicenciada en Dret i Ciències Polítiques. És autora de la novel·la Lectura fàcil (Anagrama, 2018), Premi Nacional de Narrativa de les Lletres Espanyoles 2019 i Premi Herralde de novel·la 2018. També ha escrit Els combatents (Cavall de Troia, 2013), obra guardonada amb el Premi INJUVE de Narrativa 2012. Els seus contes han aparegut en nombroses antologies i revistes literàries. Actualment és artista resident a la Fàbrica de Creació La Caldera de Barcelona com a integrant de la companyia de dansa contemporània Iniciativa Sexual Femenina.


Kate_Tempest

Kate Tempest

Kate Tempest és el nom artístic de Kate Esther Calvert. Va néixer a Brockley el 1985 i és poeta, dramaturga i intèrpret d'spoken word i rap. L'any 2013 va guanyar el prestigiós premi de poesia Ted Hughes pel seu recopilatori Brand New Ancients, en reconeixement a la seva innovació en el gènere. El maig de 2014 va treure el seu primer àlbum, Everybody Down, pel qual va estar nominada al Mercury Music Prize. El setembre de 2016 va publicar el segon, Let Them Eat Chaos. La Poetry Society la considera la nova veu poètica més rellevant en llengua anglesa.


Irene Solà

Irene Solà

Irene Solà és poeta i narradora. És Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Literatura, Cinema i Cultura Visual per la Universitat de Sussex. El seu primer llibre de poemes, Bèstia (Galerada, 2012) va rebre el Premi de Poesia Amadeu Oller. També és autora de la novel·la Els dics, guardonada amb el Premi Documenta 2017 (L’Altra Editorial). Ha estat una de les artistes seleccionades dins del programa Barcelona Producció-La Capella 2017 i el seu últim llibre, Canto jo i la muntanya balla (Anagrama, 2019) ha estat àmpliament elogiat tant per la crítica com pels lectors i ha rebut el premi Anagrama.


Juana_Adcock

Juana Adcock

​Juana Adcock és poeta i traductora, nascuda a Mèxic l'any 1982. Escriu en castellà i en anglès i els seus textos han estat inclosos en publicacions com Magma Poetry, Shearsman, Gutter, Glasgow Review of Books, Asymptote i Words Without Borders. El seu primer recull de poemes, Manca (Tierra Adentro, 2014; Argonáutica, 2019), explora l’anatomia de la violència a Mèxic i va ser considerat un dels millors llibres de poesia publicats al país l’any 2014. També és autora d'Split (Blue Diode Press). El 2016 va ser reconeguda com una de les ‘Deu noves veus d'Europa’ per l'organització Literature Across Frontiers. Ha participat a nombrosos festivals internacionals i la seva obra ha estat traduïda a més de 10 de llengües. Viu a Glasgow, on també es dedica a la música amb els grups Las Mitras i The Raptors.


Borja_Bagunya

Borja Bagunyà

Borja Bagunyà és Llicenciat en Teoria de la Literatura i en Literatura Comparada. Les seves tres obres publicades han merescut reconeixements i elogis de la crítica, i el seu llibre de relats, Defensa pròpia (Proa, 2007), va guanyar els premis Mercè Rodoreda i QWERTY (2006). Des de l'any 2011, imparteix classes de Teoria Literària a la Universitat de Barcelona i és cofundador de l'Escola de Literatura Bloom.


Petar_Matovic

Petar Matovič

Petar Matovič va néixer a Požega l'any 1978 i és llicenciat en literatura per la Universitat de Belgrad. Ha publicat tres reculls de poesia: Cameral Pieces, The Suitcases of Jim Jarmusch (primer premi de poesia de l’editorial Treci trg), i Where Do Beavers Come From. Els seus poemes han estat inclosos en diferents antologies poètiques a Sèrbia i traduïts al polonès, a l'anglès, a l'alemany, al francès i al català.


Kallia_Papadaki

Kallia Papadaki

Kallia Papadaki és guionista i escriptora. Ha estudiat Ciències Econòmiques al Bard College i a la Brandeis University (EUA), i cinematografia a l’Escola de Cinematografia d’Atenes. L’any 2010 va rebre l’International Balkan Fund Script Development Award pel seu primer guió, September. La seva novel·la, Dendrites (2015), també va ser premiada amb el Premi de Literatura de la Unió Europea.


Nina_Yargekov

Nina Yargekov

Nina Yargekov és escriptora i traductora franco-hongaresa. Va néixer a França l'any 1980 i va debutar al món de les lletres amb la novel·la Tuer Catherine (2009). L’any 2011 va publicar la seva segona obra, Vous serez mes témoins, mentre que la tercera, Double Nationalité, va ser mereixedora del premi Prix de Flore 2016.


Djaimilia_Pereira_de_Almeida

Djaimilia Pereira de Almeida

Djaimilia Pereira de Almeida és escriptora. Nascuda a Angola l'any 1982, va ser criada a Portugal. La seva primera novel·la, Esse cabelo (2015), va guanyar el premi Novos 2016. La seva segona obra, Luanda, Lisboa, Paraíso, també va ser reconeguda amb el premi Fundação Inês de Castro de 2018. Acaba de publicar la seva tercera novel·la, Pintado com o pé.


Eluned_Gramich

Eluned Gramich

Eluned Gramich és escriptora i traductora. L’any 2015 va guanyar el premi gal·lès per a autors novells amb l’obra Woman Who Brings the Rain. Ha publicat textos en diferents antologies col·lectives com ara Stand (2014), Rarebit: New Welsh Fiction (2014),  The Lonely Crowd (2015) i New Welsh Short Stories (2015).


Mireia Sallarès

Mireia Sallarès

Mireia Sallarès és Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i va seguir la seva trajectòria cursant estudis de cinema a la New School i a la Film & Video Arts de Nova York. Va néixer a Barcelona l'any 1973 i treballa com a realitzadora independent de documentals. Viu a cavall entre Barcelona, Mèxic DF i altres ciutats, on realitza els seus projectes artístics. Sallarès utilitza el vídeo com a via d'investigació antropològica, però també com un instrument narratiu capaç de produir relats a partir de la complexitat de la realitat. És autora del projecte artístic Las muertes chiquitas (2006-2016).