En aquest article, Maria Ohannesian repassa la història recent de la nació armènia, marcada per la tragèdia que va patir durant la primera Guerra Mundial, i ressegueix el fil de la construcció d’una memòria història i col·lectiva llastada i incompleta a causa de la manca de reconeixement del genocidi per part dels seus autors.

Aquest article forma part del número 35 de la revista IDEES, “La memòria perplexa”, publicat en format paper en l’edició de maig/agost de 2012.

Maria Ohannesian

Maria Ohannesian és llicenciada en Filologia Clàssica per la Universitat de Buenos Aires, màster en Lingüística per la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctora en Filologia Espanyola per la mateixa universitat, d’on actualment n’és professora. El seu camp de recerca gira al voltant de la fonologia i morfologia de la llengua castellana i d’altres llengües romàniques, a la vegada que és experta en temes d’història i cultura armènia. Ha escrit nombrosos articles i ha fet diverses contribucions a congressos nacionals i internacionals.