A partir dels seus estudis sobre les relacions entre Eros, la ferida i la vulnerabilitat, així com el seu paper en l’autoconstrucció individual i comunitària, l’autora Marianne Choquet analitza la configuració de la memòria col·lectiva americana després dels atemptats de l’11-S, qüestionant-ne no només la forma sinó també el contingut, a la vegada que proposa un nou paradigma de formació de les identitats i memòries col·lectives.

Aquest article forma part del número 35 de la revista IDEES, “La memòria perplexa”, publicat en format paper en l’edició de maig/agost de 2012.

Marianne Choquet

Marianne Choquet és graduada per la Universitat de Iowa, màster en Literatura Anglesa i Estudis Culturals per la Universitat de Barcelona i doctorada pel programa La Construcció i Representació d’Identitats Culturals per la mateixa universitat. Ha viscut a Amèrica, França i Espanya, parla els tres idiomes i ha realitzat múltiples traduccions del català. Va estar uns anys viatjant arreu del món mentre vivia i treballava com a model i actriu a diversos països, com Itàlia, Japó, Espanya, França, Hong Kong, Àustria i Suïssa. Ha impartit classes a la Universitat de Barcelona, al CIEE Barcelona Study Center, a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, a la Universitat de Dubuque i a la Universitat de Wisconsin-Platteville. El gener del 2018 va publicar la seva primera novel·la, titulada Lucy, go see.