En aquest article, Jeffrey A. Barash analitza la importància política de la distinció entre dos nivells d’allò que sovint reunim sota el terme “memòria col·lectiva”: d’una banda, records que són retinguts a través de l’experiència directa de grups o associacions d’una dimensió limitada i, de l’altra, records que rarament són l’objecte de l’experiència directa i que constitueixen els esdeveniments que caracteritzen les identitats de les societats de masses.
Aquest article forma part del número 35 de la revista IDEES, “La memòria perplexa”, publicat en format paper en l’edició de maig/agost de 2012.
Jeffrey A. Barash
Jeffrey A. Barash es graduà en Filosofia per la Universitat de París IV, i obtingué el doctorat per la Universitat de Chicago. Ha exercit com a professor en diverses institucions, incloent la Universitat d’Hamburg, la Universitat de Picardia Jules Verne (Amiens) i el Boston College, i ha publicat múltiples llibres com Collective Memory and the Historical Past (2016) i Martin Heidegger and the Problem of Historical Meaning (1988).