Carme Ferré aprofita la polèmica aixecada pel detallat informe contra la hipersexualització de la senadora francesa Chantal Jouanno per iniciar un debat sobre les causes i conseqüències d’aquesta erotització avançada dels infants, que genera una imatge d’adults sexuals en miniatura que es difon, s’assumeix o s’imita. El text reflexiona sobre el paper que juguen la cultura i els mitjans de comunicació en l’acceleració forçada de la pubertat, present tant en productes per a nens com per a adults, fet que qualifica d’irresponsable.

Aquest article forma part del número 35 de la revista IDEES, “La memòria perplexa”, publicat en format paper en l’edició de maig/agost de 2012.

Carme Ferré

Carme Ferré és periodista i professora de Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona, on dirigeix el grup d’investigació Comress (Comunicació i Responsabilitat Social)-Incom UAB. Els seus principals temes de recerca són la història de la comunicació, la comunicació i la responsabilitat social, i la comunicació política. És autora de nombrosos articles, d’entre els quals destaquen “Newsgathering and Language: Concerns and Strategies among European Minority Language Journalists” (Journal of Applied Journalism & Media Studies, 2012); “Hipersexualització, entre la mirada incòmoda i l’oblit de la realitat” (IDEES, 25, 2012), i “Infoentretenimiento. El formato imparable de la era del espectáculo” (Infoentretenimiento y sátira audiovisual, un panorama internacional, 2013).