La periodista Helena Titopoulou ofereix una mirada de primera mà a la delicada situació del país hel·lènic: els dos rescats de Grècia per part de la Unió Europea i del Fons Monetari Internacional (FMI), les escenes de violència al carrer, els dos processos electorals, les files de gent fent cua davant dels punts de distribució de menjar, la pujada de l’extrema dreta, l’emigració, etc. Un retrat colpidor de tota una societat que ha perdut els seus referents i malda per sobreviure a l’espera de poder recuperar la iniciativa i la il·lusió.

Aquest article forma part del número 35 de la revista IDEES, “La memòria perplexa”, publicat en format paper en l’edició de maig/agost de 2012.

Helena Titopoulou

Helena Titopoulou, periodista grega, estudià el màster en Periodisme i Comunicació a la Universitat Ramón Llull, féu un curs de disseny gràfic i cursà estudis marítims a l’Institute of Chartered Shipbrokers. Fou editora a la revista grega Voreini, i ha treballat en diferents empreses exercint funcions relacionades amb el màrqueting i la comunicació. Actualment treballa al departament d’operacions d’una empresa naviliera d’Atenes i col·labora amb el diari ABC.