En paraules de Jesús Purroy, encara que pugui semblar postmodern, cal admetre que no n’hi ha prou amb tenir raó, també cal que els altres ens la donin. Segons l’autor, a part de la satisfacció personal de tenir raó i que ens ho reconeguin, hi ha una implicació pràctica quan opinions diferents poden ser a la base de decisions personals o col·lectives. Més concretament, en aquelles decisions polítiques que es basen en arguments científics, tenir raó o no tenir-ne va més enllà de la ideologia i pot esdevenir una qüestió de supervivència.
Aquest article forma part del número 35 de la revista IDEES, “La memòria perplexa”, publicat en format paper en l’edició de maig/agost de 2012.
Jesús Purroy
Jesús Purroy és doctor en Biologia i PDD (Programa de Desenvolupament Directiu) a l’IESE. Després d’uns anys treballant com a investigador en biologia molecular, esdevingué Director Científic del Parc Científic de Barcelona, on treballà en estratègia, vendes i consultoria en innovació i creació d’empreses. Va impulsar la creació de la farmacèutica Enemce Pharma, i més tard de l’empresa de biotecnologia Àvida Biotech. Ha col·laborat en molts projectes d’emprenedoria com a mentor o consultor i dedica part del seu temps a divulgar la ciència en forma de llibres i conferències. Algunes de les seves publicacions més destacades són La era del genoma (2001), Tot el que cal saber per saber-ho tot (2008) i Homeopatia sense embuts (2014).