Ser mare o pare reclama energia, treball i diners. Les dades relatives al treball de temps parcial mostren com aquesta càrrega es produeix de manera diferent entre els homes i les dones. A Europa hi ha tres vegades més de dones que homes amb una feina remunerada a temps parcial, i aquesta diferència augmenta de forma preocupant amb l’aparició de la càrrega de la criança. Paradoxalment, el treball a temps parcial tendeix a disminuir (si bé en menor mesura) entre els homes quan esdevenen pares, fet que augmenta la disparitat en els salaris i en les responsabilitats familiars.
Les dades sostenen la idea que la maternitat és un moment clau en la precarització econòmica de les dones a causa de la manca de repartiment equitatiu de les càrregues de treball remunerat i no remunerat dins de les llars.
Feminismes: les xifres
-
Les desigualtats socials afecten la salut?
-
Estudis de dones i estudis d’homes?
-
Diversitat d’origens i projectes migratoris
-
Qui va dir conciliar?
-
Repartiment millennial de feines domèstiques
-
L’autonomia econòmica en qüestió?
-
El gènere de deu sectors econòmics clau
-
Casar-se, una decisió personal, política o econòmica?
-
Una dècada posposant la maternitat
-
Presència equilibrada als ajuntaments?
-
El poder econòmic es resisteix
-
Viure amb por de la parella
-
On em va passar?
-
Diferències i similituds en la cultura quotidiana
-
Les dones creadores: presència als espais culturals de Barcelona
-
Homes i dones a la indústria del cinema

Observatori iQ
iQ és una cooperativa que vol contribuir a la innovació social en favor de l'equitat de gènere. Realitza l'Observatori iQ, on es mostren dades estadístiques sobre les diferències i desigualtats d’homes i dones en diferents àmbits de la vida quotidiana a Catalunya. L'equip està format per professionals amb perfils diversos i està dirigit per la politòloga Maria de la Fuente.