Sí, actualment encara hi ha una segregació clara en la tria dels estudis universitaris entre nois i noies. Aquesta segregació, que prové de les tries fetes a l’adolescència i de la socialització que té lloc encara molt abans, es trasllada posteriorment al mercat laboral, amb importants diferències salarials entre sectors. Això explica per què l’enginyeria i l’arquitectura són àmbits masculinitzats, les ciències són estudis amb una composició paritària, i les ciències socials i jurídiques, les arts i les humanitats, a més de les ciències de la salut, són àmbits de coneixement feminitzats.

Aquesta segregació és comuna arreu del món, i es dona en proporcions similars a Catalunya i a la Unió Europea, però és menys accentuada en el cas dels estudis tècnics i en les ciències socio-jurídiques.

Observatori_iQ

Observatori iQ

iQ és una cooperativa que vol contribuir a la innovació social en favor de l'equitat de gènere. Realitza l'Observatori iQ, on es mostren dades estadístiques sobre les diferències i desigualtats d’homes i dones en diferents àmbits de la vida quotidiana a Catalunya. L'equip està format per professionals amb perfils diversos i està dirigit per la politòloga Maria de la Fuente.